Institutul Notarial Român organizează, în perioada 10 august - 13 octombrie 2023, Cursul complet de pregătire pentru viitorii candidați la concursul/examenul de dobândire a calității de notar stagiar. Beneficiile înscrierii la acest curs: reușita de a deveni notar public este la un pas distanță!

Beneficiile înscrierii la acest curs: reușita de a deveni notar public este la un pas distanță!

✓ absolvenții cursului INR S-AU AFLAT CLASAȚI PE PRIMELE LOCURI PE LISTA CELOR ADMIȘI LA CONCURSUL/EXAMENUL de dobândire a calității de notar stagiar;
✓ mai mult de UN SFERT DIN CANDIDAȚII ADMIȘI la concursul/examenul de dobândire a calității de notar stagiar SUNT ABSOLVENȚI AI CURSULUI INR;
✓ absolvenții cursului INR au obținut unele dintre CELE MAI BUNE PUNCTAJE LA CONCURSUL/EXAMENUL de dobândire a calității de notar stagiar.

TESTIMONIALE:

 • Florica Mihaela-Andreea, absolvent al Cursului INR de pregătire pentru viitorii candidați la concursul/examenul de dobândire a calității de notar stagiar, 2022, în prezent notar stagiar:

  ”Țin in primul rând sa mulțumesc tuturor formatorilor din cadrul acestui curs de pregătire în vederea susținerii examenului de notar stagiar, categoric sunt o parte din reușita mea la acest examen. Studiul individual este baza unei pregătiri temeinice pentru susținerea unui examen de acest calibru însă, uneori nu este suficient. Am participat nu o dată, ci de două ori la acest curs tocmai pentru ca mi s-a părut foarte util. Datorita acestui curs am reușit sa aprofundez cunoștințele dobândite individual si am reușit sa conexez instituțiile. Cursul este structurat astfel încât să parcurgă toată materia prevăzută în tematica pentru examen. Formatorii sunt de un înalt profesionalism, răspund la toate întrebările cursanților, atât in timpul cursului cât și ulterior, astfel încât sa nu rămână nimic neclarificat. M-am bucurat atât de experiența formatorilor cât și de cea a colegilor mei interactivi. Consider ca este de ajutor sa întâlnești persoane care trec prin aceeași experiența și care se pregătesc pentru același examen pentru ca de la fiecare poți învăța ceva util. Pe scurt despre acest curs: profesionalism, dăruire și solicitudine.”

 • Grigoraș Alexandra, absolvent al Cursului INR de pregătire pentru viitorii candidați la concursul/examenul de dobândire a calității de notar stagiar, 2022, în prezent notar stagiar:

  ”Cursul organizat de Institutul Notarial Român oferă un sprijin extrem de calificat în procesul de pregătire a viitorilor candidați la concursul de dobândire a calității de notar stagiar. Acesta nu a fost limitat doar la predarea materiei, ci a avut și un caracter interactiv, prin formularea de întrebări din partea cursanților, cărora li s-a răspuns de către domnii profesori, cu o deosebită disponibilitate. De asemenea, pe parcursul orelor au fost rezolvate numeroase teste tip grilă, care au ajutat foarte mult la verificarea cunoștințelor și la fixarea materiei de concurs”

 • Tașcu Mihaela, absolvent al Cursului INR de pregătire pentru viitorii candidați la concursul/examenul de dobândire a calității de notar stagiar, 2022, în prezent notar stagiar:

  ”Cursul de pregătire pentru concursul de dobândire a calității de notar stagiar oferă și gestionează căi multiple și diverse de sprijinire a orientării pentru persoanele ce doresc să acceadă in profesia de notar public. Experiența și profesionalismul cadrelor didactice care susțin seminarele de pregătire profesională reprezintă un ajutor neechivoc și au un multiplu scop: aducerea la cunoștința a noilor modificări legislative, oferirea unor interpretări unitare a dispozițiilor care permit semnificații ambigue, prezentarea si explicarea unor instituții juridice de drept civil într-un sens ce oferă o mai bună înțelegere logico-structurală. Totodată, pentru cei ce provin dintr-un mediu total străin acestei profesii, fără experiență în domeniu, așa cum a fost și cazul meu, prelegerile în materie de drept și procedură notarială ale coordonatorilor de curs au fost o „revelație” și un adevărat sprijin pentru familiarizarea și însușirea noțiunilor de practică notarială. Așadar, participarea la cursul organizat de Institutul Notarial Român a avut un aport semnificativ în pregătirea mea pentru promovarea concursului de dobândire a calității de notar stagiar.”

 • Beatrice Zamfir, absolventă a Cursului INR de pregătire pentru viitorii candidați la concursul/examenul de dobândire a calității de notar stagiar, 2021, în prezent notar stagiar:

  ”Din propria experiență, cursul de pregătire pentru concursul de dobândire a calității de notar stagiar, cu siguranță, te poate duce mai aproape de rezultatul urmărit. Cursul răspunde la nelămuririle pe care le ai, te introduce în lumea notariatului și iți prezintă toată materia cap-coadă. Personal, faptul că prin participarea la acest curs am aprofundat materia integral, a fost de un real suport profesional. De asemenea, mi s-a răspuns la toate întrebările pe care le-am adresat. Mai mult, grilele și celelalte exerciții de verificare a cunoștințelor pe care le-am rezolvat în cadrul cursului, au fost foarte utile, cu precizarea ca s-a insistat pe detaliile care, într-adevăr, fac diferența în modul în care asimilezi aceste cunoștințe. Cursul se concentrează pe detalii, pe aprofundarea informațiilor, pe înțelegerea în profunzime a instituțiilor și pe răspunderea la întrebările participanților. Consider că prin participarea la acest curs și prin studiul individual, împreună, susțin pregătirea profesională la standardele solicitate !”

 • Paul Vălean, absolvent al Cursului INR de pregătire pentru viitorii candidați la concursul/examenul de dobândire a calității de notar stagiar, 2021, în prezent notar stagiar:
  “Cursul organizat de Institutul Notarial Român în vederea pregătirii pentru examenul sau concursul pentru dobândirea calității de notar stagiar a fost pentru mine și este pentru toată lumea o mână de ajutor de care ai nevoie la începutul drumului pe care l-ai ales în momentul în care ai luat decizia de a te pregăti pentru acest examen, cursul fiind imboldul de care ai nevoie pentru a parcurge cu succes această călătorie. Se reamintesc și revizuiesc fundamentele și principiile dreptului civil, se clădesc bazele legislației notariale și a procedurilor aferente, totul într-o manieră interactivă (în contextul actual, din păcate, interacțiunea se desfășoară strict în mediul on-line). Cel mai important avantaj este posibilitatea de a pune în discuție nelămuririle împreună cu un cadru universitar sau cu un specialist în domeniul notarial, toate acestea alături de viitori colegi, care dezbat propriile neclarități, asistarea la acestea fiind foarte constructivă deoarece se pot discuta elemente, perspective și abordări pe care alți colegi le-au omis. Așadar, recomand urmarea acestui curs tuturor persoanelor interesate de participarea la acest examen, pentru a simplifica și organiza efortul care urmează a fi depus în vederea obținerii rezultatului scontat.”

Cursul este pentru tine în cazul în care ÎȚI DOREȘTI SĂ CONSTRUIEȘTI O CARIERĂ ÎN DOMENIUL NOTARIAL și ești:
absolvent al unei facultăți de drept

student în anii III – IV al unei facultăți de drept

profesezi deja în domeniul juridic
De ce beneficiezi
Peste 90 de ore de cursuri special create pentru a-ți oferi o pregătire calificată pentru concursul/examenul de dobândire a calității de notar stagiar

Cea mai bună echipă de formatori conectați la domeniul notarial atât practic, cât și teoretic - profesori universitari, notari publici cu experiență
Beneficiați de cursuri interactive cu formatorii Institutului Notarial Român: profesori universitari, notari publici cu experiență și foști stagiari, actuali notari publici, care au trecut prin aceeași experiență ca și dumneavoastră și au reușit să își împlinească visul!

Cea mai bună variantă de a parcurge materia pentru concursul/examenul de dobândire a calității de notar stagiar

Șanse reale de a fi admis, învățând să abordezi subiectele dintr-o perspectivă corectă

Însușirea raționamentului optim de tratare a subiectelor

Familiarizare cu cerințele concursului/examenului de dobândire a calității de notar stagiar

Răspunsuri corecte și complete la neclaritățile pe care le ai din partea unor formatori competeni

Pregătire prin abordarea unor subiecte similare celor din cadrul concursului/examenului
Vei dobândi noțiuni de teorie și modalități de structurare a cunoștințelor, veți primi și veți rezolva tipuri de subiecte similare, astfel încât să vă fie mai ușoară abordarea concursului!
AVANTAJELE CURSULUI de pregătire organizat de INR
Acoperă integral tematica de concurs
Cursul de pregătire organizat de INR acoperă integral tematica pentru susținerea examenului sau a concursului pentru dobândirea calității de notar stagiar.
Un accent deosebit se va pune pe elementele de legislație și proceduri notariale predate de notari publici în funcție și cu o vastă experiență profesională.

Acces facil prin cursuri on-line
Institutul Notarial Român organizează în perioada 10 august - 13 octombrie 2023 cursul de pregătire dedicat persoanelor care doresc să susțină concursul de dobândire a calității de notar stagiar.
Varianta on-line a cursului vă permite să participați din orice locație, din confortul casei sau al biroului, fără schimbări majore în programul dumneavoastră și fără cheltuieli de deplasare.

Cursul este transmis în timp real (live) și este interactiv
Platforma on-line utilizată de INR vă permite să comunicați în timp real cu formatorii noștri, să adresați întrebări și să primiți răspunsuri personalizate.

Programul cursurilor este configurat astfel încât să vă permită continuarea activității profesionale

Plată integrală sau în rate (detaliile privind variantele de plată în rate le regăsiți la capitolul Costurile și modalitățile de plată)
_____________________________

* Cursul organizat de INR se desfășoară integral în sistem on-line, în timp real și este interactiv. INR nu oferă suport de curs video, audio sau text pentru cei care nu pot participa la cursul live. Cursurile transmise on-line sunt proprietatea INR și este interzisă înregistrarea acestora în format video, audio sau în alt mod, precum și distribuirea acestora în orice format.Formatorii care susțin cursul
Conf. univ. dr. Claudiu Constantin Dinu - Universitatea din București;

Prof. univ. dr. avocat Sebastian Bodu - Baroul București;

Conf. univ. dr. notar public Manuela Tăbăraș - Camera Notarilor Publici București;

Notar public Silviu Cătălin Boroi - Camera Notarilor Publici București;

Notar public drd. Oana Elena Buzincu - Camera Notarilor Publici Alba Iulia (absolventă a Institutului Notarial Român).

Cine ar putea să îți explice mai bine procedurile notariale decât un notar public în funcție, care zi de zi se lovește în practică de aceste probleme și care cunoaște în amănunt dispozițiile legale, fiind totodată la curent cu modificările legislative de ultimă oră?
Temele cursului
1. Drept civil – partea generală - conf. univ. dr. Claudiu Constantin Dinu
2. Drept civil – persoanele

     I. Persoana fizică - notar public drd. Oana Elena Buzincu
     II. Persoana juridică - prof. univ. dr. Sebastian Bodu
3. Drept civil – drepturile reale principale - conf. univ. dr. Claudiu Constantin Dinu
4. Drept civil – teoria generală a obligaților - conf. univ. dr. Claudiu Constantin Dinu
5. Drept civil – contractele speciale - conf. univ. dr. Manuela Tăbăraș
6. Drept civil – succesiuni - notar public drd. Oana Elena Buzincu
7. Drept procesual civil - conf. univ. dr. Claudiu Constantin Dinu
8. Legislație notarială

     I. Organizarea activității notariale – notar public drd. Oana Elena Buzincu
     II. Procedurile notariale - notar public drd. Oana Elena Buzincu și notar public Silviu Cătălin Boroi.
Modalitatea de înscriere
Perioada de înscriere la acest curs: 05 iulie - 09 august 2023.

1. Completează formularul de înscriere accesând link-ul de mai jos:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScIuEs6ReVxM0r9XgR2IPKYq1ERUt7J2HfX8IqG420_B6W89w/viewform?usp=sf_link

2. Achită taxa de participare
Dacă optezi pentru plata prin transfer bancar sau foaie de vărsământ, o copie a ordinului de plată se va transmite pe adresa de e-mail: secretariat@institutulnotarial.ro
Dacă optezi pentru plata on-line cu cardul bancar de debit/credit dați click aici.

Înscrierea la cursul INR îți este garantată în momentul achitării taxei de participare *.

___________________

Notă: Institutul Notarial Român își rezervă dreptul de a anula organizarea cursului în cazul în care nu se atinge un număr minim de 40 participanți. În acest caz, taxa de participare va fi returnată.

INR nu va returna taxa de participare persoanelor înscrise care, după data începerii cursului, 10 august 2023, doresc să se retragă.Taxa de participare și modalitățile de plată
Taxa de participare la cursul de pregătire este în cuantum de 4.000 lei/participant.

Persoanele care au mai participat în anul 2023 la un curs de pregătire pentru viitorii candidați la concursul/examenul de dobândire a calității de notar stagiar organizat de INR beneficiază de o reducere a taxei de participare cu 50%.

Iată mai jos care sunt opțiunile de plată a cursurilor de pregătire organizate de INR:
1. Plată integrală – Această opțiune vă conferă mai multe variante de plată, după cum urmează:
      prin transfer bancar sau depunere in numerar la BCR. Plata se va face în contul nostru deschis la BCR sucursala Plevnei, IBAN: RO12RNCB0071115799310001.
      on-line cu cardul bancar debit/credit prin Payu (Visa/ Visa Electron/ Maestro/ Mastercard).

Dacă alegeți varianta “on-line cu cardul bancar” este necesar să completați un formular cu informațiile cardului dumneavoastră în pagina securizată a procesatorului de plăți.

Plățile se efectuează prin intermediul sistemului “3-D Secure”, sistem ce reduce riscul de fraudă și asigură tranzacțiilor on-line același nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau fizic, la comerciant.

2. Plată în rate, de până la 12 rate, fără dobândă și comision 0. Pentru această opțiune vă punem la dispoziție mai multe tipuri de programe și carduri: Card Avantaj, Alpha Bank, BRD Finance, Star BT sau BRD Bank.
Durata cursurilor de pregătire
Cursurile se vor desfășura în perioada 10 august - 13 octombrie 2023, de 2 sau 3 ori pe săptămână. Fiecare curs va avea durata de aproximativ 3 ore.

Cursurile vor fi organizate după ora 17.00, permițându-ți astfel să îți desfășori în continuare activitatea profesională.
Cum instalezi și folosești aplicația ZOOM pentru a participa la cursuri de pregătire
1. Instalează aplicația ZOOM.US (Pașii pentru instalare îi regăsiți pe pagina de internet www.institutulnotarial.ro)
2. Toate informațiile legate de participare și de desfășurare a cursurilor vor fi transmise pe adresa de e-mail completată în formularul de înscriere.
Pe această adresă de e-mail veți primi un link din partea Institutului Notarial Român pentru conectare la cursuri, precum și data și ora desfășurării acestora. Acest link se poate accesa folosind aplicația ZOOM, deja instalată.
Contact
Pentru mai multe detalii privind cursul, ne poți contacta la:

Tel.: 031 - 437.98.19 / 0750.840.564

e-mail: secretariat@institutulnotarial.ro

Vă așteptăm la cursuri!