Curs complet de pregătire pentru viitorii candidați la concursul/examenul de dobândire a calității de notar stagiar 22 august – 21 octombrie 2022

PROGRAMUL cursurilor de pregătire pentru perioada 03 - 31 octombrie 2022

PROGRAMUL cursurilor de pregătire pentru perioada 19 - 29 septembrie 2022

PROGRAMUL cursurilor de pregătire pentru perioada 6 - 16 septembrie 2022

PROGRAMUL cursurilor de pregătire pentru perioada 23 – 31 august 2022

Beneficiile înscrierii la acest curs: reușita de a deveni notar public este la un pas distanță!

✓ absolvenții cursului INR S-AU AFLAT PRINTRE PRIMII PE LISTA CELOR ADMIȘI LA CONCURSUL/EXAMENUL de dobândire a calității de notar stagiar;
✓ mai mult de O TREIME DIN CANDIDAȚII ADMIȘI la concursul/examenul de dobândire a calității de notar stagiar SUNT ABSOLVENȚI AI CURSULUI INR;
✓ absolvenții cursului INR au obținut unele dintre CELE MAI BUNE PUNCTAJE LA CONCURSUL/EXAMENUL de dobândire a calității de notar stagiar.

TESTIMONIALE

 • Tomanicska Oana, absolventă a Cursului INR de pregătire pentru viitorii candidați la concursul/examenul de dobândire a calității de notar stagiar, 2021, în prezent notar stagiar:

  „În cadrul orelor de pregătire, domnii profesori ne-au organizat și furnizat toate informațiile necesare, astfel încât, după parcurgerea cursului, am știut exact ce trebuie să învăț și de unde trebuie să învăț. Mai mult, profesorii și-au dat toată silința pentru a răspunde la toate întrebările pe care le-am avut fiecare dintre noi. Explicațiile clare și concise au facilitat capacitatea de înțelegere. Orele de curs au fost extrem de bine structurate, astfel încât pe lângă prezentarea și explicarea tuturor elementelor esențiale de care aveam nevoie pentru reușita la examen, a fost parcurs un număr considerabil de grile. Prin exercițiul acestor grile, fiecare participant a reușit să acumuleze din experiențele celorlalți colegi. Participarea la acest curs m-a motivat să învăț corect, să învăț mai bine, să creez conexiuni între elementele din bagajul de cunoștințe, să fiu mai atentă la unele detalii care au fost semnalate. ”

 • Adina Moldovanu, absolventă a Cursului INR de pregătire pentru viitorii candidați la concursul/examenul de dobândire a calității de notar stagiar, 2021, în prezent notar stagiar:

  “Cursurile m-au ajutat sa îmi descopăr lacunele, dar cel mai util a fost faptul că am auzit întrebările colegilor care au pus în vedere problematici de drept la care nu m-aș fi gândit.”

 • Beatrice Zamfir, absolventă a Cursului INR de pregătire pentru viitorii candidați la concursul/examenul de dobândire a calității de notar stagiar, 2021, în prezent notar stagiar:

  ”Din propria experiență, cursul de pregătire pentru concursul de dobândire a calității de notar stagiar, cu siguranță, te poate duce mai aproape de rezultatul urmărit. Cursul răspunde la nelămuririle pe care le ai, te introduce în lumea notariatului și iți prezintă toată materia cap-coadă. Personal, faptul că prin participarea la acest curs am aprofundat materia integral, a fost de un real suport profesional. De asemenea, mi s-a răspuns la toate întrebările pe care le-am adresat. Mai mult, grilele și celelalte exerciții de verificare a cunoștințelor pe care le-am rezolvat în cadrul cursului, au fost foarte utile, cu precizarea ca s-a insistat pe detaliile care, într-adevăr, fac diferența în modul în care asimilezi aceste cunoștințe. Cursul se concentrează pe detalii, pe aprofundarea informațiilor, pe înțelegerea în profunzime a instituțiilor și pe răspunderea la întrebările participanților. Consider că prin participarea la acest curs și prin studiul individual, împreună, susțin pregătirea profesională la standardele solicitate !”

 • Paul Vălean, absolvent al Cursului INR de pregătire pentru viitorii candidați la concursul/examenul de dobândire a calității de notar stagiar, 2021, în prezent notar stagiar:
  “Cursul organizat de Institutul Notarial Român în vederea pregătirii pentru examenul sau concursul pentru dobândirea calității de notar stagiar a fost pentru mine și este pentru toată lumea o mână de ajutor de care ai nevoie la începutul drumului pe care l-ai ales în momentul în care ai luat decizia de a te pregăti pentru acest examen, cursul fiind imboldul de care ai nevoie pentru a parcurge cu succes această călătorie. Se reamintesc și revizuiesc fundamentele și principiile dreptului civil, se clădesc bazele legislației notariale și a procedurilor aferente, totul într-o manieră interactivă (în contextul actual, din păcate, interacțiunea se desfășoară strict în mediul on-line). Cel mai important avantaj este posibilitatea de a pune în discuție nelămuririle împreună cu un cadru universitar sau cu un specialist în domeniul notarial, toate acestea alături de viitori colegi, care dezbat propriile neclarități, asistarea la acestea fiind foarte constructivă deoarece se pot discuta elemente, perspective și abordări pe care alți colegi le-au omis. Așadar, recomand urmarea acestui curs tuturor persoanelor interesate de participarea la acest examen, pentru a simplifica și organiza efortul care urmează a fi depus în vederea obținerii rezultatului scontat.”

 • Popa Alina-Georgiana, absolventă a Cursului INR de pregătire pentru viitorii candidați la concursul/examenul de dobândire a calității de notar stagiar, 2021, în prezent notar stagiar:

  “Participarea mea la cursul organizat de Institutul Notarial Român a contribuit, cu siguranță, la dobândirea calității de notar stagiar. Domnii profesori, practicieni desăvârșiți, ne-au oferit răspunsuri pentru toate întrebările adresate și deseori ne-au atras atenția asupra capcanelor din grile. Materia a fost foarte bine structurată, așa încât asimilarea acesteia nu a fost anevoioasă. Mai mult, din curiozitățile colegilor mei, am reținut informații pe care nu le-am remarcat prin studiu individual. Un alt plus a fost faptul că am primit multe exemple din practică, fapt ce a ușurat dificultatea procesului de învățare, mai ales în ceea ce privește legislația notarială. Cu o pregătire temeinică, admiterea în notariat este posibilă.”

 • Clara-Andreea Georgescu, absolventă a Cursului INR de pregătire pentru viitorii candidați la concursul/examenul de dobândire a calității de notar stagiar, 2021, în prezent notar stagiar:

  “Recomand călduros tuturor viitorilor candidați cursurile organizate de Institutul Notarial Român. Cu ajutorul unei abordări complexe, formatorii INR vor puncta toate aspectele cheie necesare pentru o înțelegere cât mai bună a materiei. Cursul cuprinde atât o latură teoretică, cât și multe serii de exerciții recapitulative. În plus, aspectul interactiv al cursului este esențial pentru înțelegerea logică a materiei. Le mulțumesc tuturor formatorilor pentru răbdarea acordată!”

Cursul este pentru tine în cazul în care ÎȚI DOREȘTI SĂ CONSTRUIEȘTI O CARIERĂ ÎN DOMENIUL NOTARIAL și ești:
absolvent al unei facultăți de drept

student în anii III – IV al unei facultăți de drept

profesezi deja în domeniul juridic
AVANTAJELE CURSULUI de pregătire organizat de INR
Acces facil prin cursuri on-line
Institutul Notarial Român organizează în perioada 22 august - 21 octombrie 2022 cursul de pregătire dedicat persoanelor care doresc să susțină concursul de dobândire a calității de notar stagiar.
Varianta on-line a cursului vă permite să participați din orice locație, din confortul casei sau al biroului, fără schimbări majore în programul dumneavoastră și fără cheltuieli de deplasare.

Cursul este transmis în timp real (live) și este interactiv
Platforma on-line utilizată de INR vă permite să comunicați în timp real cu formatorii noștri, să adresați întrebări și să primiți răspunsuri personalizate.

Acoperă integral tematica de concurs
Cursul de pregătire organizat de INR acoperă integral tematica pentru susținerea examenului sau a concursului pentru dobândirea calității de notar stagiar.
Un accent deosebit se va pune pe elementele de legislație și proceduri notariale predate de notari publici în funcție și cu o vastă experiență profesională.

Programul cursurilor este configurat astfel încât să vă permită continuarea activității profesionale

Plată integrală sau în rate
_____________________________

* Cursul organizat de INR se desfășoară integral în sistem on-line, în timp real și este interactiv. INR nu oferă suport de curs video, audio sau text pentru cei care nu pot participa la cursul live. Cursurile transmise on-line sunt proprietatea INR și este interzisă înregistrarea acestora în format video, audio sau în alt mod, precum și distribuirea acestora în orice format.

De ce beneficiezi
Peste 90 de ore de cursuri special create pentru a-ți oferi cea mai bună pregătire pentru concursul/examenul de dobândire a calității de notar stagiar

Cea mai bună echipă de formatori conectați la domeniul notarial atât practic, cât și teoretic - profesori universitari, notari publici cu experiență
Beneficiați de cursuri interactive cu formatorii Institutului Notarial Român: profesori universitari, notari publici cu experiență și foști stagiari, actuali notari publici, care au trecut prin aceeași experiență ca și dumneavoastră și au reușit să își împlinească visul!

Șanse reale de a fi admis, învățând să abordezi subiectele dintr-o perspectivă corectă

Însușirea raționamentului optim de tratare a subiectelor

Familiarizare cu cerințele concursului/examenului de dobândire a calității de notar stagiar

Răspunsuri corecte și complete la neclaritățile pe care le ai din partea unor formatori competeni

Pregătire prin abordarea unor subiecte similare celor din cadrul concursului/examenului
Vei dobândi noțiuni de teorie și modalități de structurare a cunoștințelor, veți primi și veți rezolva tipuri de subiecte similare, astfel încât să vă fie mai ușoară abordarea concursului!
Formatorii care susțin cursul
Conf. univ. dr. Claudiu Constantin Dinu - Universitatea din București;

Prof. univ. dr. avocat Sebastian Bodu - Baroul București;

Conf. univ. dr. notar public Manuela Tăbăraș - Camera Notarilor Publici București;

Notar public Silviu Cătălin Boroi - Camera Notarilor Publici București;

Notar public drd. Oana Elena Buzincu - Camera Notarilor Publici Alba Iulia (absolventă a Institutului Notarial Român).

Cine ar putea să îți explice mai bine procedurile notariale decât un notar public în funcție, care zi de zi se lovește în practică de aceste probleme și care cunoaște în amănunt dispozițiile legale, fiind totodată la curent cu modificările legislative de ultimă oră?
Temele cursului
1. Drept civil – partea generală - conf. univ. dr. Claudiu Constantin Dinu
2. Drept civil – persoanele

     I. Persoana fizică - notar public drd. Oana Elena Buzincu
     II. Persoana juridică - prof. univ. dr. Sebastian Bodu
3. Drept civil – drepturile reale principale - conf. univ. dr. Claudiu Constantin Dinu
4. Drept civil – teoria generală a obligaților - conf. univ. dr. Claudiu Constantin Dinu
5. Drept civil – contractele speciale - conf. univ. dr. Manuela Tăbăraș
6. Drept civil – succesiuni - notar public drd. Oana Elena Buzincu
7. Drept procesual civil - conf. univ. dr. Claudiu Constantin Dinu
8. Legislație notarială

     I. Organizarea activității notariale – notar public drd. Oana Elena Buzincu
     II. Procedurile notariale - notar public drd. Oana Elena Buzincu și notar public Silviu Cătălin Boroi.
Modalitatea de înscriere
Perioada de înscriere la acest curs: 02 – 22 august 2022.

1. Completează formularul de înscriere accesând link-ul de mai jos:

https://docs.google.com/forms/d/1kryediaEvznKsOlW9MFWhV8XePPZcqSjWQqzREj6zRM/edit

2. Achită taxa de participare
Dacă optezi pentru plata prin transfer bancar sau foaie de vărsământ, o copie a ordinului de plată se va transmite pe adresa de e-mail: secretariat@institutulnotarial.ro
Dacă optezi pentru plata on-line cu cardul bancar de debit/credit dați click aici.

Înscrierea la cursul INR îți este garantată în momentul achitării taxei de participare *.

___________________

Notă: Institutul Notarial Român își rezervă dreptul de a anula organizarea cursului în cazul în care nu se atinge un număr minim de 40 participanți. În acest caz, taxa de participare va fi returnată.

INR nu va returna taxa de participare persoanelor înscrise care, după data începerii cursului, 04 aprilie 2022, doresc să se retragă.Costurile și modalitățile de plată
Taxa de participare la cursul de pregătire este în cuantum de 4.000 lei/participant.

Iată mai jos care sunt opțiunile de plată a cursurilor de pregătire organizate de INR:
1. Plată integrală – Această opțiune vă conferă mai multe variante de plată, după cum urmează:
      prin transfer bancar sau foaie de vărsământ. Plata se va face în contul nostru deschis la BCR sucursala Plevnei, IBAN: RO12RNCB0071115799310001.
      on-line cu cardul bancar debit/credit prin Payu (Visa/ Visa Electron/ Maestro/ Mastercard).

Dacă alegeți varianta “on-line cu cardul bancar” este necesar să completați un formular cu informațiile cardului dumneavoastră în pagina securizată a procesatorului de plăți.

Plățile se efectuează prin intermediul sistemului “3-D Secure”, sistem ce reduce riscul de fraudă și asigură tranzacțiilor on-line același nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau fizic, la comerciant.

2. Plată în rate, de până la 12 rate, fără dobândă și comision 0. Pentru această opțiune vă punem la dispoziție mai multe tipuri de programe și carduri: Card Avantaj, Alpha Bank, BRD Finance, Star BT sau BRD Bank.
Durata cursurilor de pregătire
Cursurile se vor desfășura în perioada 22 august - 21 octombrie 2022, de 3 sau 4 ori pe săptămână. Fiecare curs va avea durata de aproximativ 3 ore.

Cursurile vor fi organizate după ora 17.00, permițându-ți astfel să îți desfășori în continuare activitatea profesională.
Cum instalezi și folosești aplicația ZOOM pentru a participa la cursuri de pregătire
1. Instalează aplicația ZOOM.US (Pașii pentru instalare îi regăsiți pe pagina de internet www.institutulnotarial.ro)
2. Toate informațiile legate de participare și de desfășurare a cursurilor vor fi transmise pe adresa de e-mail completată în formularul de înscriere.
Pe această adresă de e-mail veți primi un link din partea Institutului Notarial Român pentru conectare la cursuri, precum și data și ora desfășurării acestora. Acest link se poate accesa folosind aplicația ZOOM, deja instalată.
Contact
Pentru mai multe detalii privind cursul, ne poți contacta la:

Tel.: 031 - 437.98.19 / 0750.840.564

e-mail: secretariat@institutulnotarial.ro

Vă așteptăm la cursuri!