ANUNȚ


Ținând cont de măsurile stabilite prin Ordonanțele militare, în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus și având în vedere dispozițiile art. 2 alin. (1) coroborate cu pct. 6 din Anexa nr. 2 din Hotărârea Consiliului Uniunii nr. 16/18.03.2020, vă informăm că pe perioada stării de urgență se suspendă toate cursurile de pregătire inițială și continuă cu notarii publici, notarii stagiari și orice alte cursuri organizate de Institutul Notarial Român, organizarea acestor întruniri fiind strict interzisă.
În vederea minimalizării consecințelor negative, Institutul Notarial Român explorează metode alternative care să permită continuarea activității de pregătire pentru notarii publici, notarii stagiari, precum și pentru persoanele care intenționează să susțină concursul pentru dobândirea calității de notar stagiar.
În acest sens, vom implementa, în cel mai scurt timp posibil o soluție tehnică care să permită continuarea activității de pregătire prin organizarea de cursuri on-line, în sistem interactiv.

Ținând cont de măsurile stabilite prin Hotărârea nr. 8/09.03.2020 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României și prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență nr. 6/09.03.2020, privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului Coronavirus, difuzate în spațiul public, privind limitarea manifestărilor publice sau private și alte măsuri specifice necesare în scopul prevenirii răspândirii acestui virus, luând în considerare Decizia nr. 136/10.03.2020 a Biroului Executiv al Consiliului Uniunii Naționale a Notarilor Publici se suspendă cursurile de pregătire profesională pentru notarii publici, notarii stagiari și personalul de specialitate din cadrul birourilor notariale, precum și a altor cursuri organizate de INR, în perioada 13 martie 2020 – 31 martie 2020.

Notarii stagiari aflați în perioada pe pregătire practică, în măsura în care orele prevăzute în Metodologia de desfășurare a stagiului de practică nu au fost efectuate integral, sunt rugați să comunice cu notarii publici coordonatori în vederea analizării posibilității modificării programului de instruire, de comun acord.


Institutul Notarial Roman

Bine ati venit pe siteul Institutului Notarial Roman!!!

Institutul Notarial Roman

www.institutulnotarialroman.ro


Orare notari stagiari admisi in februarie 2018
Orare notari stagiari admisi in februarie 2018

ANUNT IMPORTANT

Tematica și bibliografia concursului privind dobandirea calitatii de notari stagiar, ce a fost organizat in octombrie 2019, aprobat prin Hotărârea Consiliului Uniunii nr. 81/2017 (anexa nr. 2).*) click pe imagine pentru a vizualiza documentul in format electronic (.pdf)Tematica și bibliografia cu caracter teoretic pentru examenul de definitivat și pentru concursul de admitere în funcția de notar public pentru persoanele care au cel puțin 6 ani vechime în funcții de specialitate juridică, aprobate prin Hotărârea Consiliului Uniunii nr. 24/09.05.2019 (anexa nr. 1).*) click pe imagine pentru a vizualiza documentul in format electronic (.pdf)Tematica și bibliografia cu caracter practic pentru examenul de definitivat și pentru concursul de admitere în funcția de notar public pentru persoanele care au cel puțin 6 ani vechime în funcții de specialitate juridică, aprobate prin Hotărârea Consiliului Uniunii nr. 24/09.05.2019 (anexa nr. 2).*) click pe imagine pentru a vizualiza documentul in format electronic (.pdf)Avizul favorabil al Ministerului Justiției în legătura cu tematica și bibliografia cu caracter teoretic și practic pentru examenul de definitivat și pentru concursul de admitere în funcția de notar public pentru persoanele care au cel puțin 6 ani vechime în funcții de specialitate juridică, aprobate prin Hotărârea Consiliului Uniunii nr. 24/09.05.2019.*) click pe imagine pentru a vizualiza documentul in format electronic (.pdf)


Hotararea Consiliului Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania nr.24/09.05.2019 privind aprobarea tematicii si a bibliografiei atat pentru examenul de definivat cat si pentru concursul de admitere in functia de notar public pentru ocuparea locurilor vacante de notar public, pentru persoanele care au cel putin 6 ani vechime in functii de specialitate juridica.


*) click pe descriere pentru a vizualiza documentul in format electronic (.pdf)

Regimurile matrimoniale si succesiunile

Legate cu titlu particular

Certificatul european de mostenitor

Ordinea publica si recunoasterea hotararilor

Alegerea legii aplicabile

State terte

Resedinta obisnuita

Valabilitatea testamentelor

Seminar privind ”Regulamentul UE 650/2012 și implicații fiscale transfrontaliere” - Partea 1

Seminar privind ”Regulamentul UE 650/2012 și implicații fiscale transfrontaliere” - Partea 2

Institutul Notarial Roman - Simpozion 2017