Institutul Notarial Roman

Bine ati venit pe siteul Institutului Notarial Roman!!!

Institutul Notarial Roman

www.institutulnotarialroman.ro

www.institutulnotarialroman.ro

inr_postdru

Tematica pentru cursul de pregătire teoretică pentru viitori candidați care vor susține examenul de admitere în profesia de notar stagiar


 23 AUGUST 2014Drept substanțial
- contracte speciale:
- donație;
- mandat;
- tipuri de vânzare.


Procedură notarială
- autentificarea
- înscrisul sub semnătură privată:
- darea de dată certă;
- legalizarea de semnătură;
- procedura de divorț.

PROGRAMUL CURSURILOR PREGĂTITOARE PENTRU EXAMENUL DE ADMITERE ÎN PROFESIA DE NOTAR STAGIAR

Dorim să vă aducem la cunoștință următoarele:

 • având în vedere că în data de 15 august va fi zi de sărbătoare, următorul curs se va avea desfășura în data de 23 august 2014 cu începere de la ora 9,30 și vor avea loc două ședințe;

 • pentru înscriere se vor respecta aceleași condiții ca și la precedentele ședințe respectiv:

 • cerere scrisă tip (valabil pentru cei înscriși deja în sesiunea anterioară și pentru noii înscriși)

 • copie C.I/B.I (valabil pentru cei inscriși deja în sesiunea anterioară și pentru noii înscriși)

 • dovada achitării taxei de 100 ron/curs (ședință) sau a mai multor ședințe;

 • cele menționate mai sus se vor trimite ca și până acum pe adresa de email secretariat@institutulnotarial.ro – în atenția Rodica Libiu, subiect: nume și prenume persoană înscrisă – încriere, cursuri pregătitoare, sesiunea a II-a, pentru examen viitorii notari stagiari.


  • Vom anunța săptămânal daca vor surveni modificări în program până la susținerea examenului.


   Va mulțumim!

ANUNȚ

          Având în vedere Hotărârea Consiliului Director nr. 03/04.03.2014, la primul curs de pregătire profesională din 09 august 2014 se va discuta despre desfășurarea următoarelor cursuri, din nou, în ziua de miercuri a fiecărei saptămâni, începând cu orele 17,00.
          Cursurile de pregătire vor reîncepe sâmbătă, 09 august 2014, la orele 09,30 la sediul Centrul de Conferințe Auditorium Pallady, din B-dul Theodor Pallady, nr.40G, București, Sector 3 la Sala București, etaj 3, iar înscrierile se fac până la data de 07 august 2014.
          Taxa de participare la cursuri se va achita doar în contul Institutului Notarial Român RO12RNCB0071115799310001 deschis la BCR-Sucursala Plevnei, Cod fiscal: 26781193
        Actele necesare pentru înscrierea la cursurile de pregătire profesională organizate de către INR sunt:


- Cererea de înscriere (Descarcă aici);
- Copie după cartea de identitate;
- Copie după dovada ordinului de plată.și se vor transmite pe adresa de e-mail: secretariat@institutulnotarial.ro sau la nr. de fax: 031.437.98.20.

Participarea dvs. la fiecare curs de pregătire teoretică se va realiza prin transmiterea cererii de înscriere și dovada ordinului de plată.

Lista cuprinzand rezultatele finale ale examenului de definitivat


Lista cuprinzand rezultatele finale ale examenului de definitivat pentru notarii stagiari - 10 si 12 iunie 2014Afisat in 15.07.2014 14:15*) click pe descriere pentru a vizualiza documentul scanat


Testimonial

 • Perfecţionarea activităţii notariale în cadrul statelor membre ale Uniunii Europene este o necesitate şi în acelaşi timp o provocare asumată, inclusiv de conducerea Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România, iar ideea înfiinţării unui Institut Notarial a apărut anterior aderării ţării noastre la Uniunea Europeană, în contextul oferit de iminenţa acestui proces.

  Demersurile pentru înfiinţarea Institutului Notarial Român au început în anul 2005, când, Consiliul Uniunii a decis înfiinţarea Fundaţiei Institutului Notarial Român, menit să organizeze şi să desfăşoare activităţile de formare profesională a notarilor publici, a notarilor stagiari, precum şi elaborarea de studii privind dezvoltarea profesiei de notar public.

  Prof. univ. dr. Dan Drosu Șaguna, Director INR